noodfonds energie verlengt aanvraagperiode tot 5 mei meer hulp voor huishoudens

Noodfonds Energie Verlengt Aanvraagperiode tot 5 Mei: Meer Hulp voor Huishoudens

Het Noodfonds Energie heeft besloten om de aanvraagperiode met vijf dagen te verlengen, tot 5 mei. Dit komt door het grote aantal aanvragen dat nog dagelijks binnenkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen achter deze verlenging en wat dit betekent voor huishoudens met een laag inkomen.

Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen pleit voor verlenging

Afgelopen week pleitte de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) al voor een verlenging van de aanvraagperiode, het liefst tot de zomer. De reden hiervoor is het enorme aantal aanvragen dat nog steeds binnenkomt bij het Noodfonds Energie.

Recordaantal aanvragen in korte tijd

In slechts zeven dagen ontving het Noodfonds een recordaantal van ruim 48.000 aanvragen binnen 48 uur. Hierdoor zag het fonds zich genoodzaakt om de deadline te verschuiven naar 5 mei. Tot nu toe zijn er meer dan 130.000 aanvragen binnengekomen, waarvan er al 42.000 goedgekeurd zijn.

Hulp voor huishoudens met laag inkomen en hoge energierekening

Het doel van het Noodfonds Energie is om huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening financieel te ondersteunen. Huishoudens die voldoen aan bepaalde criteria komen in aanmerking voor een verlaging van hun energierekening.

Eerdere verlenging en problemen met de aanvraagprocedure

De aanvraagperiode werd al eerder verlengd, nadat het fonds pas een maand later dan gepland werd geopend. In de beginperiode waren er veel problemen met de aanvraagprocedure, omdat die erg ingewikkeld bleek. Zo was het bijvoorbeeld alleen mogelijk om een aanvraag in te dienen via een app op een telefoon of tablet.

Conclusie: Noodfonds Energie blijft langer open

Kortom, het Noodfonds Energie heeft besloten om de aanvraagperiode te verlengen tot 5 mei, zodat meer huishoudens met een laag inkomen en hoge energierekening geholpen kunnen worden. Dit is goed nieuws voor deze huishoudens en laat zien dat het fonds zich inspant om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Bron: https://nos.nl/l/2473141

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *